Abonneren  Inloggen

Backstage bij de Best Verzorgde Boeken

1 oktober 2018

De Monsterkamer organiseert een Expert Meeting met als thema Backstage bij de Best Verzorgde Boeken. Daar gaan vijf drukkers samen met de betreffende vormgevers in op een door hun gedrukt Best Verzorgd Boek.

Uit het persbericht
De bijeenkomst staat in het teken van de jaarlijkse uitverkiezing van de Nederlandse Best Verzorgde Boeken. De selectie van 2017 wordt vanaf 28 september in het Stedelijk Museum Amsterdam gepresenteerd in de vorm van een expositie en catalogus.
Tijdens de Expert Meeting op 04 oktober in De Monsterkamer zullen vijf drukkers, samen met de betreffende ontwerper, dieper ingaan op een door hun gedrukt Best Verzorgd Boek. Wat kwam er allemaal bij het productieproces kijken? Hoe kwamen materiaal-, druk- en bindkeuzes tot stand? Wat zijn de overwegingen van de ontwerper? Wat waren de uitdagingen in dit boekproject?

De gespreksleider van dit event is Philip Stroomberg.

Met: 
Drukkerij Raddraaier + ontwerper Remco van Bladel
Lenoirschuring + ontwerper Sanne Beeren
NPN Drukkers + ontwerper Robin Uleman en lithograaf Marc Gijzen
robstolk® + ontwerper Willem van Zoetendaal
Zwaan Printmedia + ontwerper Rob van Hoesel

Het programma begint om 16 uur en eindigt om een uur of 8.

https://www.monsterkamer.nl/activiteiten/