Abonneren  Inloggen

Landenwedstrijd voor wrappers

2 oktober 2018

De wrap-competitie tijdens sign- en printbeurs Viscom krijgt een nieuwe opzet. Er wordt voortaan in landenteams gestreden. Ook gaat het niet langer om snelheid, maar om kwaliteit.

Na tien jaar de European Wrap Star te hebben georganiseerd, vonden Viscom en de MR Clipart (de organisator van de wedstrijd) het tijd voor vernieuwing. Dat is de Nations Wrap Cup geworden. Daarin strijden teams van vier personen, waarvan minimaal een vrouw, tegen elkaar. Er zijn geen afvalrondes meer en alle teams komen gedurende de hele beurs in actie. Zij moeten niet alleen meer wrappen, maar ook paint protection film en getinte folie op de ramen aanbrengen. Belangrijkste criterium voor de winst is kwaliteit in plaats van snelheid. ’We willen een duidelijk signaal afgeven dat kwaliteit en vakmanschap is wat telt’, aldus Dirk Möbes van MR Clipart.
Er is plaats voor zestien teams, maar wie nog mee wil doen moet opschieten, want er zijn al twaalf teams uit negen landen (waaronder Nederland) ingeschreven. Voor ieder team zijn er prijzen weggelegd, met een totale waarde van meer dan 100.000 euro. Geïnteresseerden om zich nog in te schrijven, kunnen zich melden via dirk.moebes@mr-clipart.com.