Tweede rotatie inkjetprinter voor Zalsman
Drie jaar na de wereldprimeur met de Ricoh Pro VC60000, heeft Zalsman een nieuwe primeur: de eerste Ricoh Pro VC70000 in Europa. Daarmee breidt de Kampense drukker de capaciteit fors uit. ?Inkjet groeit hard binnen ons bedrijf?, stelt directeur Herman Verlind. ?Die groei zal zich met deze investering versneld doorzetten.?
Uit het persbericht
Herman Verlind heeft hoge verwachtingen van de dit jaar nieuw aangekondigde Ricoh Pro VC70000: “Ricoh is erin geslaagd zowel de kwaliteit als de productiviteit van haar inkjetplatform verder te verbeteren. Juist die combinatie is voor ons van belang.”
Frans Selles, directeur bij Zalsman Innovative Print in Kampen, legt uit: “We hebben ook ons eerste inkjet systeem steeds benaderd als een grafische productiemachine. Door voortdurend de grenzen van de Ricoh Pro VC60000 op te zoeken – we printen hier bijvoorbeeld regelmatig op 300 grams papier – hebben we een stevige leerschool doorlopen.” Inmiddels is de machine permanent goed gevuld en is Zalsman toe aan uitbreiding van de capaciteit. “Met de nieuwe Ricoh Pro VC70000 erbij beschikken we over offsetkwaliteit in inkjet op standaard offsetcoated silk en gloss papier, met snelheden tot 150 mtr/min.”
Nieuw platform, nieuwe inkten
De Ricoh Pro VC70000 beschikt over Ricoh’s nieuwste, state-of-the-art drop-on-demand piëzoprintkoppen met een resolutie tot 1200 x 1200 dpi. Het nieuwe productiesysteem maakt bovendien als eerste gebruik van Ricoh’s nieuwe inkjetinkten. De Ricoh Pro VC70000 is daarbij uitgerust met een unieke geïntegreerde droogtechnologie met een hoge efficiency, waardoor producties met een hoge inktbezetting probleemloos te verwerken zijn op maximale snelheid. Dat vergroot de mogelijkheden en verlaagt de kostprijs. “Al deze vernieuwingen zijn bedoeld om het hele productiesysteem extra veelzijdig en rendabel te maken en het kleurbereik een aanzienlijke boost te geven”, verklaart Sander Sondaal, Directeur Commercial and Industrial Printing Group bij Ricoh Nederland. Hij is er trots op dat Zalsman opnieuw voor Ricoh kiest.
Transitie richting inkjet
Sinds de eerste inkjet-installatie, eind 2014, zag het bedrijf de omzet van digitaal vervaardigd drukwerk – variërend van boekproducties tot volledig data-gedreven mailings – al verdrievoudigen tot zo’n 30 procent van het totaal. “En in 2020 zou dat best eens 50/50 kunnen zijn”, stelt Verlind. “Dankzij de kwaliteit en efficiency in inkjet zien we producties van zowel onze offsetpersen als onze digitale tonersystemen de transitie maken richting inkjet. Voor onze klanten is er geen verschil zichtbaar. Dat maakt het mogelijk altijd de optimale productiewijze te kiezen. De rol van inkjet wordt daarin steeds belangrijker.”
Foto: Herman Verlind (l) en Frans Selles.