Abonneren  Inloggen

White Paper Factory bij Jetmail

9 oktober 2018

Bij Jetmail in Hillegom is onlangs een Kern 3600 couverteersysteem met geïntegreerde snijmachine geïnstalleerd. Deze configuratie is voorzien van inkjet printkoppen voor fullcolour printen en personaliseren van blanco enveloppen.

Uit het persbericht
‘Dat is uniek’, zegt directeur Tim Corsmit. ‘Wij zijn niet alleen de eerste in Nederland met dit nieuwe Kern systeem, maar ook in Europa. Door de combinatie van snijden vanaf de rol, couverteren en printen van onbedrukte enveloppen is Jetmail één van de eerste mailbedrijven in Nederland die als een volledige White Paper Factory opereert. Wij printen immers op onze Canon systemen in full color direct mail en transactie mail documenten op een blanco rol. Die documenten worden vervolgens op de Kern 996 gesneden tot losblad en daarna op de Kern 3600 in enveloppen gestoken. De blanco enveloppen worden in full color geprint in de huisstijl van de afzender en/of zelfs volledig gepersonaliseerd. Dit betekent veel kostenvoordeel voor onze opdrachtgevers. Denk aan de voorraad- en opslagkosten voor bedrukte enveloppen.’

Volledig closed loop

De Kern 996 snijmachine is zeer flexibel en verwerkt formulieren van 3½ tot en met 16 inch. De verwerking van de documenten op het Kern 3600 couverteersysteem gebeurt volledig closed loop, dat wil zeggen dat de inhoud van iedere envelop 100% klopt. Dat begint al bij het inlezen van de data aan het begin van het systeem. Die data worden tijdens de hele procesverwerking tot en met het printen gecontroleerd en daardoor is de output altijd juist. Het systeem heeft een verwerkingssnelheid van maximaal 27.000 enveloppen op het formaat C5 per uur. De vullingsgraad van de enveloppen is variabel van één tot meerdere A4 documenten met een maximale verpakkingsdikte tot 8 mm bij een constant hoge verwerkingssnelheid.

Inkjetkoppen

De inkjet printkoppen zijn van HP en zijn geleverd door DJM uit Harderwijk. Met deze Nederlandse inkjet specialist heeft Kern AG een samenwerking. DJM levert de hardware en software oplossingen van deze inkjet technologie en zorgt samen met de specialisten bij Kern dat alle disciplines tijdens het proces naadloos op elkaar zijn afgestemd. Voor zowel Kern als DJM is de opstelling bij Jetmail de eerste in Europa.

Foto (vlnr): Louis de Jong, Tim Corsmit (Jetmail), Arnold van der Maarel, Arnoud Schreutelkamp (Kern) en Arwin van Oostveen (DJM).