Abonneren  Inloggen

Minder plastic, meer papier bij Nestlé

22 februari 2019

Nestlé sluit zich aan bij Nederlands Plastic Pact voor 100% herbruikbare en recyclebare verpakkingen in 2025. Een eerste stap is de introductie van een papieren verpakking voor nieuwe Nesquik-producten in het eerste kwartaal van 2019.

Voedingsmiddelenconcern Nestlé heeft tijdens de Nationale Circulaire Economie Conferentie in Den Haag, samen met meer dan 70 andere bedrijven en milieuorganisaties het ‘Plastic Pact’ ondertekend. De ondertekenaars van het pact spreken af meer plastic opnieuw te gebruiken, al het nieuwe plastic voor 100 procent recyclebaar te laten zijn en alternatieve verpakkingsmaterialen te onderzoeken.

Uit het persbericht
Nestlé is overtuigd van de dringende noodzaak om de invloed van verpakkingen op het milieu te minimaliseren. De ondertekening van het Plastic Pact is dan ook in lijn met de ambitie van het voedingsmiddelenbedrijf. Uiterlijk in 2025 wil Nestlé al haar verpakkingen geschikt maken voor recycling of hergebruik. In haar visie mag geen enkele verpakking, inclusief plastic, meer eindigen op de afvalhoop of als vuilnis. Een eerste stap richting de ambitie van Nestlé om de hoeveelheid plastic afval terug te dringen is de introductie van een papieren verpakking voor nieuwe Nesquik-producten in het eerste kwartaal van 2019.