Abonneren  Inloggen

Topman Europese Commissie negatief over biodegradeerbare verpakkingen

28 februari 2019
Premium

Alle inspanningen bij verpakkingen moeten zijn gericht op hergebruik en recycling, en ‘Biodegradeerbare verpakkingen kunnen wel eens een doodlopende weg blijken’. Dat stelde EU-kopstuk Kestutis Sadauskas 21 februari tijdens de Packaging Conference 2019 in Brussel. Hij hield er een lezing, getiteld “Packaging design and systems for a circular world’.

Sadauskas werkt voor de Europese Commissie bij het Directoraat Generaal “Milieu” als directeur circulaire economie en groene groei. Hij toonde eerst ondubbelzinnig aan hoe ver de gemiddelde westerse mens boven de milieulimiet van de aarde leeft. We hebben vier tot acht hectare land per persoon per jaar nodig, terwijl de aarde binnen haar eigen milieulimiet gemiddeld voor elk mens maar één tot maximaal twee hectare beschikbaar heeft. La


Log in en lees alle premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u inloggen. Heeft u nog geen account? Registreer nu en lees al onze premium artikelen gratis!

Inloggen Gratis registreren