Abonneren  Inloggen

Eerste golfkartonprinter van Koenig & Bauer geplaatst

7 maart 2019

De Duitse drukpersenfabrikant Koenig & Bauer meldt dat het de eerste installatie van de nieuw ontwikkelde CorruJET heeft gerealiseerd. De enorme printer voor bedrukking van golfkarton staat bij de in Memmingen gevestigde KOLB Group.

Koenig & Bauer ziet brood in de groeimarkt voor digitaal drukken van verpakkingen. Om die reden is flink geïnvesteerd in een printer die golfkarton digitaal voorziet van beeld. Met de eerste installatie van de CorruJET, die plaatsvindt bij de KOLB Group, in het grofweg tussen München en Frankfurt gelegen Memmingen, zet de persenbouwer een belangrijke stap in deze ontwikkeling. Christoph Müller, lid van de raad van bestuur bij Koenig & Bauer: ‘Net als bij ons analoge aanbod van de CorruFLEX en de CorruCUT, hebben we de marktontwikkelingen nauwlettend gevolgd en de wensen van klanten goed beluisterd. In de KOLB Group hebben we een goede partner gevonden om onze CorruJET voor bedrukking van golfkarton te ontwikkelen.’ De nieuwe machine moet in het tweede kwartaal 2019 gaan draaien.

Vlakbij het hoofdkantoor van KOLB is een nieuwe locatie opgezet in Memmingen-Amenden onder de naam KOLB DigitalSolutions. De CorruJet vormt het hart van die locatie met daar aan gekoppeld een geïntegreerde nabewerking. ‘Differentiatie, time to market en veranderende oplagenvolumes (kleiner, red.) in combinatie met de toenemende variantenveelvoud – de eisen van onze klanten veranderen toenemend,’ zegt DR.-Ing. Bernhard Ruffing,  directeur bij Hans Kolb Wellpappe. ‘De digitale golfkartondruk komt steeds meer in beeld.  Met Koenig & Bauer en de CorruJET kunnen we op die wensen van onze klanten reageren en zo nieuwe markten openen.’

De nieuwe golfkartonprinter is ontwikkeld mede dankzij de kennis die Koenig & Bauer al opdeed met de RotaJET, een printer voor commercieel drukwerk. De pers zal zo’n 6000 vel per uur verwerken op een maximaal formaat van 1.700 x 1.300 mm. Alle toplagen, gestreken of ongestreken kunnen beprint worden.