Abonneren  Inloggen

Optimum Group neemt etikettendrukker Belona over

13 maart 2019

De Optimum Group in Alkmaar maakte deze week bekend etikettendrukker Belona in Oud Gastel, inclusief dochteronderneming Sema Label, aan de groep te hebben toegevoegd.

De Optimum Group bestaat uit gespecialiseerde drukkerijen die gezamenlijk een totaalpakket op het gebied van zelfklevende etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen biedt. De toevoeging van Belona, inclusief haar dochteronderneming Sema Label, past binnen het meerjaren strategisch groeiplan dat gericht is op schaalvergroting, productverbreding en internationalisering. De groepsdirectie van Optimum Group neemt de verantwoording over van de huidige eigenaar/CEO Hans Reedijk.

Door de toevoeging van Belona ontstaat een combinatie van expertise in UV flexo, offset rotatiedruk en digitaal drukwerk voor een brede productrange van onder meer blanco en bedrukte zelfklevende etiketten, waaronder booklets, meerlaagse etiketten en linerless etiketten, shrink sleeves, bedrukte banderollen en flexibele verpakkingen.

De Optimum Group bestaat nu uit 7 member companies gevestigd op 6 locaties te weten; Etiket Nederland, Vila Etiketten, W&R Etiketten, Speciaal drukkerij Max. Aarts, Belona (allen gevestigd in Nederland) en EPB en ASQ gevestigd in België.

Door de samenvoeging van Belona en Optimum Group en nieuwe investeringen in drukpersen en afwerkmachines, wordt de productiecapaciteit verder uitgebreid en wordt een nieuwe productgroep van linerless etiketten toegevoegd.

Met de acquisitie van Belona is een nieuwe marktleider in de Benelux ontstaan in de markt van zelfklevende etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen. De Optimum Group heeft inclusief Belona een omvang van ruim € 100 miljoen omzet, 450 medewerkers en verwerkt ruim 100 miljoen m2 materiaal op een state of the art machinepark van onder meer 30 UV-flexo persen en 10 digitale printers, verspreid over 6 locaties.

‘We zijn erg enthousiast over de samenvoeging van Optimum Group en Belona, de laatste grote drukkerij in Nederland die niet tot een groep behoorde. De formule van Optimum Group is erg succesvol en blijkt iedere keer weer een “boost” te geven om versneld te kunnen groeien. We zijn dan ook vol vertrouwen in de toekomstmogelijkheden van onze gecombineerde groep van bedrijven richting onze klanten, medewerkers en leveranciers,’ aldus Hans Reedijk, de huidige eigenaar van Belona, en Bart de Boer, de CEO van Optimum Group.

De bedrijfsnamen Etiket Nederland, Vila Etiketten, W&R Etiketten, Speciaal drukkerij Max. Aarts, EPB, ASQ en Belona blijven naast elkaar bestaan.

Belona zal zich verder specialiseren op de grootschalige producties van met name flexo bedrukte, blanco en linerless zelfklevende etiketten waarbij de bestaande klanten van Belona nu ook toegang krijgen tot het volledige Optimum Group productassortiment.