Abonneren  Inloggen

Nieuwe pdf-specificaties voor printen

15 maart 2019

De Ghent Workgroup heeft nieuwe specificaties uitgebracht voor het standaardiseren van pdf’s voor kleinformaat printen.

Hoewel kleinformaat printen in veel aspecten vergelijkbaar is met traditioneel handelsdrukwerk verschillen de productiemethoden en apparatuur dusdanig dat specifieke richtlijnen op zijn plaats zijn. Dat bleek ook uit een rondvraag die de Ghent Workgroup (GWG) onlangs deed. In de nieuwe specificaties wordt beschreven aan welke voorwaarden pdf’s moeten voldoen om goed geprint te kunnen worden. En dat verschilt op een aantal punten aanzienlijk van bijvoorbeeld offsetdruk. Zo zijn de regels voor overdruk bijvoorbeeld versoepeld voor de printspecificatie, omdat printers hiermee van nature goed omgaan. Ook zijn de resolutiechecks wat lager, vanwege de aard van veel printwerk.

Klik hier voor de instellingen voor diverse pdf-genererende applicaties, zoals Adobe-programma’s, en Callas-, EFI- en Enfocus-workflows.  

Klik hier voor de printspecificaties