Abonneren  Inloggen

European Carton Excellence Awards vernieuwt

22 maart 2019

Bedrijven kunnen zich tot 17 mei inschrijven voor de European Carton Excellence Awards. Die zijn dit jaar op een belangrijk punt vernieuwd: er wordt een onderscheid gemaakt tussen virgin en gerecycled karton.

De European Carton Excellence Awards worden georganiseerd door Pro Carton, de Europese vereniging van kartonfabrikanten, en ECMA, de European Carton Makers Association. Omdat de markt inmiddels voor zo’n beetje de helft bestaat uit gerecycled karton hebben zij besloten hiervoor aparte prijzen uit te reiken. De categorieën zijn wel hetzelfde en erg overzichtelijk: ‘Drank en voedsel’ en ‘Algemene verpakkingen’.

Gebleven is de Carton of the Year-award, voor de beste kartonnen verpakking van het jaar (op de foto de winnaar van vorig jaar: The Moët van Van Genechten Packaging). Daarnaast zijn er de Save the Planet-Award (voor de inzending die het best de reductie van niet-duurzaam materiaal laat zien) en de Innovation Award, voor de meest innovatieve kartonnen verpakking of het meest innovatieve materiaal. Voor de Public Award mag de consument zijn stem laten horen.

Op de prijsuitreiking, op 19 september tijdens het ECMA-congres op Malta, worden ook de Young Designer Awards voor studenten en de Professional Young Designer of the Year Award uitgereikt. Deze laatste is voor ontwerpers jonger dan 30, die een geweldige nieuwe verpakking of cpncept hebben ontwikkeld.

Klik hier voor meer informatie over de prijs en de inschrijving