Abonneren  Inloggen

Expert meeting Drukwerk & Milieu

4 april 2019

De Monsterkamer in Amsterdam organiseert expert meetings. Voor 18 april staat een bijeenkomst gepland over Drukwerk & Milieu.

De Monsterkamer wil ontwerpers, uitgevers en studenten informeren en inspireren over duurzaamheid en innovaties in de wereld van papier. Om die reden organiseren Bregt Balk, Esther Krop en Maud van Rossum een meeting met als thema Drukwerk & Milieu over vraagstukken als: Waar zit de meeste milieu-impact van drukwerk? Wat is bio-inkt en wat houdt klimaatneutraal drukwerk in? Waar kun je als ontwerper of uitgever op letten als je duurzaam wilt zijn? Aan de hand van een huisstijl, een boek, een jaarverslag, een magazine en een krant vertellen drukkers en ontwerpers over hoe zij duurzaamheid benaderen.

Sprekers zijn Arie Lenoir van Lenoirschuring en Pepijn Zurburg van De Designpolitie, Marco Zwaan van Zwaan Printmedia en Haico Beukers en Marga Scholma van Beukers Scholma, Marco van Aggelen van Drukkerij Tuijtel, Wim van Dijk van Wifac en Dick Ranzijn van Rodi Media en Sandra Kassenaar van Drukkerij Raddraaier | SSP. Gespreksleider is Luuk Heezen, freelance presentator en programmamaker. Naast de presentaties zijn er informatie stands en een tafel met duurzame drukvoorbeelden uit de Monsterkamer.

Het event vindt plaats op 18 april in De Bagagehal, Loods 6 in Amsterdam en duurt van 16:00 tot 19:30 uur. Kijk op De Monsterkamer voor meer informatie en inschrijving.