Abonneren  Inloggen

Neonreclame met laagstijlen

12 september 2019
Premium

Welke mogelijkheden er zijn met Laagstijlen in Photoshop wordt op een leuke manier duidelijk met de volgende combinatie van stijlen, die ervoor zorgt dat je 'neonreclame' letters krijgt.

Type de tekst Ik open een nachtfoto van Tokyo, en type daarin de tekst 'Tokyo by night'. Ik heb de tekst nu even wit gemaakt, zodat je kunt zien dat ik een zwaar en dik lettertype (Impact) heb gekozen. Voor het effect moet je echter zwarte tekst gebruiken, of zo meteen een zwarte 'Kleurbedekking' kiezen in de Laagstijlen. Iets doorbuigend verloop We beginnen dus met een zwarte 'Kleurbedekking'. Klik daarna ‘Gloed buiten’ aan en kies voor een echte paarse neonkleur. R255, G0, B150 is een mooie kleur. Zet de 'Dekking' op 100% en kies een grootte van 15 punten. Klik op de 'Contour' en kies voor een iets doorbuigend verloop in plaats van een volledig lineair verloop. Je kunt zo jouw eigen instelling maken via een curve, en eventueel bewaren als nieuwe voorinstelling.


Log in en lees alle premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u inloggen. Heeft u nog geen account? Registreer nu en lees al onze premium artikelen gratis!

Inloggen Gratis registreren