Abonneren  Inloggen

Workshop data merge met InDesign

30 september 2019
Premium

Bij een mail merge voeg je een gelayoute tekst, zoals de wervingsbrief, etiketten of visitekaartjes, samen met de persoonsdata van de lezer. Hiermee creëer je gepersonaliseerde brieven. Hoewel mail merge vooral met de mogelijkheden van tekstverwerkers zoals Microsoft Word wordt geassocieerd, beheerst InDesign deze functie ook.

Een betere uitdrukking voor mail merge is data merge: het samenvoegen van data met een layout. In deze workshop laten we je het opzetten van een wervingsbrief zien en het uitvoeren van de data merge.  Voorbereiden van de data Met een data merge voeg je de layout in InDesign samen met data, zoals namen, adressen en klantnummers. De gegevens komen meestal uit een database, zoals een klantenbestand, en worden daaruit geëxporteerd naar een spreadsheet als Microsoft Excel of Apple Numbers. Open het databestand in Excel of Numbers en zorg dat boven elke kolom een veldnaam staat, zoals Naam, Adres, Klantnummer. Die veldnamen heb je straks nodig in InDesign.


Log in en lees alle premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u inloggen. Heeft u nog geen account? Registreer nu en lees al onze premium artikelen gratis!

Inloggen Gratis registreren