Abonneren  Inloggen

Workshop 3D-tekenen in Illustrator

5 december 2019
Premium

Tekenen in 3D kan lastig en zelfs intimiderend zijn, afhankelijk van de software die je daarvoor gebruikt. De meeste grafici kennen Adobe Illustrator en dat biedt 3D-mogelijkheden die snel te leren zijn en waarmee je toch snel een heel eind komt bij het tekenen van driedimensionale vormen. Jan Ris laat zien hoe je met deze middelen snel en overtuigend objecten als een fles en een blikje fris maakt.

Teken een rechthoek Zet eventueel een echt blikje (nog even niet openmaken) als voorbeeld op tafel en maak dan in Illustrator een nieuw bestand aan. Teken een rechthoek van 35 x 60 mm. Geef een lichte kleur als vulling, maar geef geen omlijn. Zorg ervoor dat de slimme hulplijnen aan staan en Alt-sleep de vorm omhoog.


Log in en lees alle premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u inloggen. Heeft u nog geen account? Registreer nu en lees al onze premium artikelen gratis!

Inloggen Gratis registreren