Abonneren  Inloggen

Brancheorganisaties als affiliate members bij VGP

9 juni 2021

De brancheorganisaties KVGO, Mediafederatie en Magazine Media Associatie (MMA) zijn als ‘affiliate members’ aangehaakt bij de Vereniging Grootgebruikers Postdiensten (VGP). De organisaties hopen gezamenlijk sterker op de postmarkt te staan.

Gestructureerd overleg

Als mogelijke oplossing voor de weggenomen marktwerking door de overname van Sandd door PostNL, zet VGP in op gestructureerd overleg: Tripartiet Overleg Postmarkt (voorheen was dit Maatschappelijk Overleg Postmarkt). Naar aanleiding van het overleg dat in het najaar is ontstaan, hebben partijen zich gezamenlijk meer gebonden en treden zij nu in de ‘lobby’ samen op.

Gebundelde kracht maakt sterker

De VGP is daarbij in de lead en het KVGO, de Mediafederatie en de MMA zijn ‘affiliate members’ geworden. Zo is vorige week ook gezamenlijk de informateur geïnformeerd over de noodzakelijke veranderingen in de postmarkt. Het motto van de VGP, ‘Gebundelde kracht maakt sterker’ gaat ook hier op: gezamenlijk vertegenwoordigen de partijen tussen de 50-75% van de zakelijke post.

Over het KVGO
Het KVGO is de branchevereniging voor de grafimedia-ondernemers en vertegenwoordigt zo’n 650 bedrijven met in totaal ruim 10.000 werknemers. Het KVGO staat voor een krachtige, gezonde, toekomstbestendige en innovatieve grafimedia branche.

Over de Mediafederatie
De Mediafederatie is de vereniging van brancheorganisaties voor uitgeverij- en mediabedrijven in Nederland. De Mediafederatie heeft ten doel het maatschappelijke en economische belang en het innovatieve karakter van de sector uit te dragen.

Over de Magazine Media Associatie
Magazine Media Associatie (MMA) behartigt de belangen van 31 aangesloten magazine mediabedrijven. Deze bedrijven richten zich op consumentenmedia (magazines, websites, evenementen).

Over de VGP
De Vereniging Grootgebruikers Postdiensten (VGP) is een initiatief van grote verzenders van geadresseerde post op de Nederlandse postmarkt. Sinds 15 augustus 2006 hebben de inmiddels 22 organisaties de krachten gebundeld. Het doel van de VGP is collectieve behartiging van de belangen van groot-zakelijke postverzenders.