Abonneren  Inloggen

Roland lanceert GR2-640/540 vinylsnijplotters

21 juli 2021

Roland DG heeft de nieuwe GR2-640/540 64" en 54" vinyl snijplotters aan zijn CAMM-1 reeks toegevoegd. De plotters zijn ontworpen om te integreren met groot formaat inkjetprinters.

Met de CAMM-1 serie is het mogelijk om bijna elke vorm te snijden een brede waaier van materialen, zowel op rol als vellen, van dunne raamfolies en heat transfer folies tot dikke reflecterende folies en zandstraalmaskers. Toepassingen zijn onder meer wegbewijzering, raamfolie voor auto's, voertuigwraps en sportkleding. De plotters beschikken over een maximale snijsnelheid van 1.530 mm/s, een maximale neerwaartse kracht van 600 gf en soepele toevoer van media.

Toepassingen

Paul Willems, Product Management en Business Development Directeur bij Roland DG EMEA: ‘In combinatie met de hoogwaardige printtechnologie van Roland zijn de Roland-snijplotters de perfecte keuze voor printprofessionals voor het creëren van rijke en levendige graphics in alle vormen en afmetingen voor meerdere toepassingen, waaronder stickers, labels, POP in de winkel en - meer recent – signing voor social distancing.’

Integratie met grootformaat inkjetprinters

De snijplotters zijn ontworpen om te integreren met grootformaat inkjetprinters en kunnen gekoppeld worden met behulp van de identieke VersaWorks 6 RIP-software voor een naadloze print & cut-productie. Met de Roland DG AAS II plug-in software is koppeling met andere grootformaat inkjetprinters ook mogelijk.

FlexiSign GR2-Edition software

De GR2-serie is uitgerust met de krachtige, best-in-class FlexiSign GR2-Edition-software, die bij registratie het eerste jaar gratis is. Deze software biedt een complete suite voor het ontwerpen en snijden van grafische bestanden en integreert naadloos met snijplotters uit de GR2-serie voor een workflow van alleen snijden of print & cut.