Abonneren  Inloggen

8 miljoen brieven voor corona zelftesten

11 augustus 2021

Ieder huishouden in Nederland kan straks twee corona zelftesten bestellen. Om mensen hierover te informeren wordt er naar ruim 8 miljoen huishoudens een brief verstuurd. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport werkt hiervoor samen met Koninklijke Van der Most, Xerox en PostNL.

Unieke QR code

Xerox voorziet de brieven van een unieke QR-code. Met deze code kan men rechtstreeks in een bestelportaal 2 Corona zelftesten bestellen, zo meldt Wilco van Bezooijen, Managing Director bij Xerox, op LinkedIn. De applicatie hiervoor wordt door Xerox in samenwerking met Koninklijke Van der Most gebouwd en gehost door Logius.

Uitnodigingen vaccinatie

Van der Most en Xerox ondersteunden eerder ook al bij de productie van de uitnodigingen voor vaccinatie. Het ging daarbij om miljoenen uitnodigingsbrieven, bijlagen en enveloppen. De video van het RIVM hieronder geeft een kijkje achter de schermen bij de drukkerij.