Abonneren  Inloggen

Grootste transparante LED-scherm van West-Europa

18 oktober 2021

Onlangs heeft Q-lite een transparant LED-scherm van 193 vierkante meter geplaatst boven de ingang van winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht. Het scherm maakt gebruik van een unieke techniek. Van buiten zie je een scherm, terwijl je van binnen nog steeds naar buiten kunt kijken.

Transparantie zo hoog mogelijk

Het transparante LED-scherm is geplaatst in opdracht van blowUP media Benelux BV. Op het scherm worden video’s en 3D content getoond. “Het was niet eenvoudig om dit LED-scherm te plaatsen. Er zijn veel nieuwe technieken gebruikt om de transparantie van het LED-scherm zo hoog mogelijk te houden”, aldusJacco Zwart, commercieel directeur van Q-lite.

Op maat gemaakte modules

Er kan ook transparante content op het scherm geplaatst worden, waardoor je deels beeld krijgt en deels nog door het scherm kunt kijken. De bijzondere vorm van het entreegebouw gaf nog een extra moeilijkheid: Bij een normaal LED-scherm had Q-lite de raampartij niet volledig kunnen vullen, maar door op maat gemaakte LED-modules te gebruiken was het mogelijk om de glazen façade met schuine rand volledig in te zetten als beeldscherm.

Innovatieve oplossing

“Het transparante LED-scherm in deze vorm is een nieuwe innovatieve techniek die we in 2018 op de markt gebracht hebben”, zegt Jacco Zwart. “Deze worden voornamelijk in grote kantoorpanden en achter winkelramen geplaatst. Voor de winkelketen Leclerc in Frankrijk mochten we er al meer dan 30 installeren.”

Bron: Q-lite