Abonneren  Inloggen

Roularta Media Group neemt New Skool Media over

23 december 2021

Roularta Media Group N.V. neemt New Skool Media over. New Skool Media is de op één na grootste magazine-uitgever van Nederland, met 21 mediamerken zoals EW, BeleggersBelangen, Delicious, Kijk en Fiets.

Roularta

Roularta is een Belgisch Mediabedrijf en is actief in België, Nederland en Duitsland. In totaal zijn er binnen Roularta 1.475 FTE werkzaam, de omzet bedraagt 300 miljoen euro. In Nederland is Roularta binnen de magazinemarkt actief met Plus Magazine en Landleven.

Strategisch speerpunt

Roularta heeft het uitbreiden en versterken van haar positie op de Nederlandse magazinemarkt als belangrijke strategisch speerpunt benoemd. De overname van New Skool Media, met special interest titels, draagt bij aan de invulling van die strategie.

Doorontwikkeling

Erwin van Luit, CEO van New Skool Media: ‘Ik ben verheugd dat we in Roularta als overnemende partij een eigenaar vinden die samen met het management en de medewerkers van New Skool Media verder wil bouwen aan de doorontwikkeling van onze mediamerken. Deze samenwerking en de ervaring van Roularta als grote magazine-uitgever zal in grote mate bijdragen aan zowel de kwaliteit als snelheid van deze doorontwikkeling’

Activiteiten in Nederland uitbreiden

Xavier Bouckaert, CEO van Roularta: ‘Ik kijk ernaar uit om onze activiteiten in Nederland uit te breiden met de kwaliteitsvolle mediamerken van New Skool Media en bij te dragen tot hun duurzame ontwikkeling en digitalisering, samen met het ervaren management en de gedreven medewerkers van New Skool Media’.

De transactie is nog onder voorbehoud van goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt (ACM), goedkeurend advies van de Centrale Ondernemingsraad en akkoord tussen de directie en de EW-Redactieraad.

Bron: New Skool Media