Abonneren  Inloggen

Eerste Komori G38 installatie in Europa

24 februari 2022

De Tsjechische vellendrukker Triangl Print heeft onlangs als eerste bedrijf in Europa geïnvesteerd in de Komori webfed G38. De rotatiedrukpers produceert er gemiddeld 11.000.000 katernen per maand.

Flink geïnvesteerd

Het in Praag gevestigde Triangl Print, gespecialiseerd in vellendruk, heeft een lange geschiedenis in het produceren van tijdschriften, catalogi, brochures, publicaties en kalenders. Petr Kotýnek, voorzitter van Kotýnek, het familiebedrijf dat eigenaar is van Triangl Print, zegt: ‘Gespecialiseerd in het drukken van goedkope tijdschriften en catalogi, ervaren we een constante druk op strikte deadlines. Omdat advertenties altijd op het laatste moment binnenkomen, hebben we echt maximaal drie dagen om te produceren. Omdat we ons niets kunnen veroorloven, hebben we de afgelopen jaren flink geïnvesteerd om de kwaliteit en deadlines te behouden.’

Petr Kotýnek Triangl Print, Neil Sutton COO Komori Europe, Ivo Indra Sales Director Graffin, Oldřich Jiruš MD Graffin, Ken Sagawa - Directeur Komori Europe

Europa’s eerste Komori G38

Na een gedetailleerde studie en onderzoek werd de strategische beslissing genomen om te investeren in Europa's eerste Komori G38. De rotatiedrukpers produceert er gemiddeld 11.000.000 katernen per maand. Voorzien van een inline folder worden de vellen dubbelzijdig bedrukt in full colour, gesneden en gevouwen tot een afgewerkt product.

Voordelen

Dubbelzijdig offsetdruk met automatische kleur- en registercontrole, korte voorbereidingstijden en ongeëvenaarde productiviteit geven het systeem G38 een uniek strategisch voordeel, zo meldt Komori. De LED-droging verkort het gehele productieproces. Andere voordelen die de fabrikant noemt zijn de korte voorbereidingstijden, nauwkeurigheid en dezelfde drukkwaliteit als bij vellenoffsetpersen.

Inline vouwer

‘In een economisch uitdagende tijd hebben we de beslissing genomen om te investeren in een baanbrekende pers van Komori. De volledig autonome rotatiepers is momenteel de enige pers in zijn soort in Europa en Amerika. Uitgerust met een inline vouwer, is het vouwen van vellen in dezelfde run iets dat niet te vergelijken is met oudere rotatiepersen die momenteel in Europa worden geïnstalleerd. Als ik kijk naar onze huidige productiemogelijkheden en doelstellingen, is het onmogelijk voor te stellen dat er geen pers is uitgerust met een inline-mapsysteem. Het is het volledige proces wat echt het verschil maakt’, aldus Petr Kotýnek.

Kleine en middelgrote oplagen

De G38 is een rotatieoffsetpers met hoge productiviteit, en kan uitgerust worden met Komori's H-UV-uithardingssysteem. Het systeem, dat 20 meter lang is, behaalt zo een maximale printsnelheid van 30.000 vel per uur. Het Reel-to-sheet printen van het compacte System G38 genereert waarde voor kleine tot middelgrote oplagen, zo meldt Komori.

Bron: Komori