Abonneren  Inloggen

Labelexpo gaat dit jaar niet door

1 maart 2022

Labelexpo Europe, dat over acht weken zou plaatsvinden, wordt wederom uitgesteld. De editie, die van 26-29 april zou plaatsvinden in Brussel, was wegens de pandemie al doorgeschoven van september 2021.

September 2023

Organisator Tarsus heeft laten weten dat de show nu op 11-14 september 2023 zal plaatsvinden. Het organiserende team heeft de beslissing genomen om de evenementdata te verplaatsen in het licht van de druk in de toeleveringsketen die de Europese labelindustrie momenteel ondervindt, in combinatie met de snel evoluerende situatie in Oekraïne.

Tekorten

Exposanten, verenigingen en de bredere industrie, worden grotendeels direct beïnvloed door het tekort aan componenten en materialen. Deze tekorten, veroorzaakt door de pandemie, zijn de afgelopen maanden geëscaleerd met lange doorlooptijden die nu de toeleveringsketen in Europa verstoren. Aangezien het evenement over iets minder dan twee maanden zou plaatsvinden, leidde het gebrek aan zichtbaarheid naar voren ertoe dat het evenementteam een nieuwe datum heeft vastgesteld, in het belang van de labelgemeenschap.

Onoverkomelijk

Lisa Milburn, Managing Director van Labelexpo, legt uit: ‘Ten eerste wil ik mijn waardering uitspreken voor de steun die we hebben gekregen van de industrie, waarbij velen zich inzetten voor Labelexpo Europe, ondanks de problemen waarmee velen van hen momenteel te maken hebben. Het opnieuw plannen van de show zal voor hen net zo teleurstellend zijn als voor ons. Dit was een zeer moeilijke beslissing voor ons om te nemen, we hebben onvermoeibaar gewerkt om de problemen met de toeleveringsketen te overwinnen en het event te organiseren die de industrie nodig heeft, vooral in het licht van de uitdagingen van de afgelopen twee jaar. Helaas zijn deze problemen in dit stadium onoverkomelijk gebleken, dus we zijn van mening dat een nieuwe planning de verantwoordelijke beslissing is die we moeten nemen.’

Te veel hindernissen

Jules Lejeune, algemeen directeur van FINAT, merkte ook op: ‘FINAT begrijpt en ondersteunt de genomen beslissing volledig. Gezien de bestaande tekorten aan chips en componenten, de huidige tekorten aan papier en andere verbruiksartikelen om etiketten te produceren, en nu de grote geopolitieke onzekerheden veroorzaakt door de situatie in Oekraïne, zijn er simpelweg te veel hindernissen om te overwinnen.’