Abonneren  Inloggen

WKS Gruppe stopt met offset drukkerij

3 maart 2022

Het Duitse WKS Gruppe nam op 1 januari 2019 de organisaties Inline Rollenoffset Ploch & Strube en Strube Druck & Medien over. Nu wil de groep op de vestiging Felsberg stoppen met de offsetrotatiedruk van deze twee bedrijven . Volgens de WKS Gruppe zijn de drie 16 pagina rotatieoffsetpersen die daar staan gemiddeld meer dan 25 jaar oud.

Herstructureren

De WKS Gruppe wil haar vestiging in Felsberg, Hessen herstructureren en moderniseren, en is van plan daar de rotatieoffsetdrukkerij stop te zetten. In een persbericht van WKS staat: ‘De bedrijven Strube Druck & Medien GmbH en Inline Rollenoffset Ploch & Strube GmbH voeren momenteel intensieve gesprekken over de noodzakelijke herstructurering en modernisering op de locatie in Felsberg. De rotatiepersen van Inline Rollenoffset Ploch & Strube GmbH zijn verouderd, waardoor een economische, concurrerende productie met het huidige machinepark in Felsberg niet meer mogelijk is.’

Uitbreiding niet mogelijk

Daarnaast grenst het terrein aan fauna-flora-leefgebieden, waardoor het bedrijf verhinderd is om structureel uit te breiden. Hierdoor is de installatie van moderne, nieuwe rotatiedrukmachines niet mogelijk.

Moderniseren

Strube Druck & Medien GmbH is van plan om zijn machinepark de komende jaren te moderniseren en uit te breiden. Hiervoor moeten de productieruimten worden gebruikt die voorheen door de rotatiedruk werden gebruikt.

150 medewerkers

Op de locatie in Felsberg heeft de WKS-groep in totaal 150 medewerkers van de bedrijven Inline Rollenoffset Ploch & Strube GmbH en Strube Druck und Medien GmbH in dienst. De medewerkers van de rotatieoffset in Felsberg zullen worden aangeworven voor de andere WKS-drukkerijen.

Tekort aan geschoolde arbeiders

‘Onze rotatiedrukkerijen in Grabfeld (Inline Rollenoffset Ploch & Strube GmbH), Lage (Haberbeck Druck GmbH), Essen (Westend Druckereibetriebe GmbH) en Wassenberg (Kraft-Schlötels GmbH) kunnen hun zeer moderne machines momenteel niet naar wens gebruiken vanwege het algemene tekort aan geschoolde arbeiders opereert. Daarom doen we momenteel een beroep op de werknemers die getroffen zijn door herstructureringen in Felsberg om ons te ondersteunen in een van de moderne rotatiedrukkerijen en daarheen te verhuizen’, zegt Dr. Ralph Dittmann, algemeen directeur van de WKS Gruppe.

Wanneer de veranderingen in Felsberg daadwerkelijk moeten plaatsvinden, staat nog niet vast. Ondernemingsraad, personeel en management zijn momenteel in gesprek om ‘de Felsberg-site klaar te maken voor de toekomst en een groot deel van de banen te behouden’.

Bron: Print.de