Abonneren  Inloggen

Canon versterkt groeistrategie voor labels en verpakkingen

7 april 2022

Canon Production Printing en Canon Inc. kondigen de overname aan van het Edale, een Britse producent van conversie-apparatuur voor verpakkingen. Hiermee wil Canon de label- en verpakkingsactiviteiten versterken en kansen scheppen voor toekomstige ontwikkelingen.

Complete oplossingen

Met deze overname intensiveert Canon zijn langetermijnstrategie om complete oplossingen te leveren voor de label- en verpakkingssectoren. Canon Production Printing kan hiermee zijn LabelStream 4000-productlijn verder ontwikkelen en krijgt daarmee ook expertise en technologie in huis voor toekomstige producten.

Edale

Edale, gevestigd in Hampshire (VK), ontwikkelt en produceert toonaangevende druk- en conversieoplossingen voor de label- en verpakkingssectoren. Het productaanbod omvat onder meer digitale en hybride drukpersen, productielijnen voor karton en etiketten, flatbed stansmachines en apparatuur voor afwerking en conversie. Het bedrijf begon lang geleden als producent van flexodrukmachines voor labels en heeft een goede reputatie opgebouwd met zijn oplossingen voor web-transport en conversie voor digitale productie van labels.

Canon Mick Asada CEO 10-2020
Mick Asada, CEO, Canon Production Printing

Mick Asada, CEO van Canon Production Printing, zegt: ‘Edale is al sinds 2018 een leverancier van de modules voor web-transport, conventioneel drukken en embellishment voor onze LabelStream 4000-serie. Vanuit deze nauwe samenwerking hebben wij groot respect verkregen voor de vaardigheden van het Edale-team en hun specialistische expertise op gebied van printen en conversie voor de label- en verpakkingsbranche. Wij verwachten dat deze nog nauwere samenwerking ons een enorm potentieel verschaft en vertrouwen erop dat de overname bijdraagt in de ambitie van Canon om een toonaangevende speler te worden in digitale innovatie in de verpakkingsbranche.’

Periode van groei

Grahame Barker, CEO en eigenaar van Edale, zegt: ‘We hebben een fantastische periode van groei doorgemaakt en ik denk dat de ondersteuning van een sterke mondiale speler cruciaal is voor ons om dat traject in de toekomst te blijven volgen. Ik ben blij dat Canon deze partner is voor de volgende fase in de ontwikkeling van Edale. Wij zijn vol vertrouwen dat Edale en Canon, door hun krachten te bundelen, de klanten van beide ondernemingen tastbare voordelen kunnen leveren.’

Bron: Canon