Abonneren  Inloggen

Open huis bij KOLBUS

7 april 2022

Van 11 t/m 13 mei zal KOLBUS haar fabrieksdeuren openen om bestaande en toekomstige relaties te informeren over de ontwikkelingen waar het bedrijf de afgelopen jaren aan heeft gewerkt. KOLBUS nodigt je uit voor Open Huis van Kolbus in het Duitse Rahden.

Dit is een artikel van ADKOW.

Milieu

De verpakkingsindustrie in massief- en golfkarton zijn de speerpunten waar KOLBUS zich op richt. Een belangrijke groeimarkt, waarbij het milieu een belangrijke rol inneemt.

Massief luxe kartonverpakkingen

Luxe dozen voor de cosmetische industrie, wijnverpakkingen, etc. worden sinds jaar en dag overwegend in lage lonen landen geproduceerd. Speciaal de Aziatische landen nemen daarin een vooraanstaande rol. Het transport van dergelijke producten, wordt echter steeds problematischer: “Veel lucht en weinig inhoud”.

Daarom heeft KOLBUS ervoor gezorgd dat in Europa luxe verpakkingen tegen een concurrerende prijs geproduceerd kunnen worden. Dankzij slim geconstrueerde machines die prachtige doosjes en dozen produceren met scherpe kanten, magneetsluitingen, enz. en met nagenoeg Zero Make Ready inrichttijden en een hoge netto output. Dit laat het bedrijf zien tijdens het open huis.

Golfkartonverpakkingen “On Demand”

De dagelijkse stroom van verpakkingsmateriaal creëert een enorme afvalberg aan restmateriaal golfkarton. Daarnaast stijgen de transportkosten enorm en is er een duidelijke behoefte om verpakkingen op het product aan te passen. Hierdoor is er een minder opvulmateriaal nodig, worden transportbewegingen efficiënter en is er een lagere uitstoot van ongewenste gassen.

Tijdens het Open Huis toont KOLBUS een technologie om golfkarton dozen in FEFCO-styles te produceren, met de mogelijkheid van inline printen en belijmen.

Aangepaste doosvormen

Van sommige verpakkingen is het belangrijkste doel is om de inhoud van A naar B te transporteren, waarbij effectief beladen en schadevrij uitleveren van de goederen voorop moet staan. Dat verlangt vaak speciaal aangepaste doosvormen, inclusief bedrukking in meerdere kleuren, want uiteindelijk wil de consument aan de buitenzijde het plaatje zien van de inhoud.

KOLBUS RD 115S

Rotary Diecutter

Met de ontwikkeling van de groot formaat “Rotary Diecutter”, heeft KOLBUS de stap gezet in deze belangrijke verpakkingsmarkt. Tijdens het open huis maakt u kennis met de “KOLBUS RD 115S”. De Rotary Diecutter, die golfkarton tot 6-kleuren aan de buitenzijde kan bedrukken en 1-kleur aan de binnenkant op een formaat van 1.540 x 2.921 mm. Aansluitend worden de platen golfkarton gestanst en uitgebroken tot een doos naar wens van de ontwerper. Aangezien deze lijn bestemt is voor grote aantallen dozen als eindproduct, is een machinesnelheid van 10.000 t/h te verwachten, met bijbehorende aan- en afvoerlijnen.

Stuur een bericht aan info@adkow.nl voor meer informatie over het open huis.

Bron: Adkow