Abonneren  Inloggen

Sealbaar en kreukbestendig papier

8 april 2022

Euroflex presenteerde op Empack haar sealbare papiersoorten. De nieuwe papierrange start met de standaard papierenfolie die sealt middels een watergedragen lak op basis van wax met een kleine toevoeging van PE.

Oud papier

‘Al onze sealbare papiersoorten mogen bij het oud papier’, zegt Bert Molenboer van Euroflex. ‘Ze bevatten niet meer dan vijf procent polyethyleen en flexoinkt en zijn in Duitsland goedgekeurd om bij het oud papier te doen.’

Er zijn ook een light en heavy versie verkrijgbaar. De light versie bevat een lichte zuurstofbarrière die onder meer MOSH en MOAH tegenhoudt. De heavy versie is een sealbaar papier met een zuurstofbarrière die richting EVOH gaat.

Volledig kreukbestendig

Euroflex komt binnen kort ook met een digitaal bedrukte papierenfolie op basis van de nieuwe TITON-technologie van Xeikon. De toners bieden de voordelen van UV-inkten, maar bezitten niet de nadelen ervan. ‘Het is een toner waar je door heen kunt sealen’, zegt Molenboer. ‘En een groot voordeel is dat er geen witte kraaklijnen ontstaan als een zakje kreukelt in het schap. Je kan er volledig kreukbestendige verpakkingen mee maken.’