Abonneren  Inloggen

Heidelberg focust op labels

11 april 2022

Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg) breidt haar inzet voor de groeiende labelmarkt verder uit. Als onderdeel hiervan zijn de Gallus Group-locaties in Zwitserland en Duitsland al versterkt door gerichte investeringen.

Gallus Experience Center

De volgende stap is om het hoofdkantoor in St. Gallen, Zwitserland, te reorganiseren en uit te bouwen tot een competentiecentrum voor digitaal labelprinten. Eind dit jaar wordt "Gallus Experience Center", het nieuwe klantendemo centrum, op de locatie geopend. De uitbreiding van de digitale printportfolio gaat gepaard met uitgebreide innovaties op het gebied van apparatuur, service, software en inkt. In St. Gallen werken in totaal ongeveer 160 mensen, waaronder bedrijfs- en R&D-management, evenals financiën, verkoop, service, marketing en inkoop. In het hoofdgebouw van de locatie worden de nieuwe kantoorinfrastructuur en het Experience Center gereorganiseerd.

Dr. Ludwin Monz, CEO van Heidelberg

Groeiende labelmarkt

‘Met gerichte investeringen in de Gallus Group willen we meer vaart krijgen in de groeiende labelmarkt’, zegt Dr. Ludwin Monz, CEO van Heidelberg. ‘De heroriëntatie van onze site in St. Gallen tot een competentiecentrum voor het digitaal afdrukken van etiketten onderstreept het grote strategische belang voor Heidelberg in de verpakkingssector.’

Reorganisatie terrein

Als onderdeel van de reorganisatie van het terrein nemen St. Gallen-ondernemers Marcel en Roger Baumer op 1 april 2022 het hele gebied in St. Gallen met ongeveer 20.000 m² over. De broers zijn de vierde generatie eigenaren van de Hälg Group en hebben de locaie particulier verworven. Gallus zal in de toekomst de benodigde ruimte als hoofdhuurder in dit gebied blijven gebruiken. Een bijbehorende koop- en langjarige huurovereenkomst is getekend. Heidelberg verwacht dat de transactie in het eerste kwartaal van het boekjaar 2022/23 wordt afgerond. De partijen zijn overeengekomen de koopprijs niet bekend te maken.

Open campus

‘Het Gallus-gebied zal zich ontwikkelen tot een open campus voor bedrijven en instellingen die de toekomst helpen vormgeven en St. Gallen als werkplek versterken. We zijn verheugd dat de Gallus Group, met zijn hoofdkantoor en Digital Campus, de hoofdhuurder van de locatie is’, zegt Roger Baumer.

Bron: Heidelberg