Abonneren  Inloggen

Agfa introduceert SolidTune

9 mei 2022

Agfa heeft de release aangekondigd van SolidTune, een prepress-softwareoplossing voor het drukken van offsetverpakkingen. Volgens het bedrijf vermindert de oplossing het inktverbruik en zorgt het voor een snellere doorlooptijd voor een grotere productie-efficiëntie, verbeterde beeldkwaliteit en minder afval.

Algoritme

SolidTune is ontwikkeld met de specifieke uitdagingen van de verpakkingsproductie in gedachten. De nieuwe techniek past een uniek algoritme toe op de vaste stoffen en tekst, na voorafgaande screening van de plaat. Dit proces vermindert de hoeveelheid inkt die nodig is voor het afdrukken met gemiddeld 3%.

SolidTune is onder licentie beschikbaar in de prepress-workflows van Apogee en Amfortis en kan worden gebruikt met elke screeningtechnologie, inclusief Agfa SPIR@L.

Innovatie voor verpakkingen

Als laatste fase van het weergaveproces past SolidTune een uniek inktbesparingsalgoritme toe op de solide 1-bit pixels, voordat ze definitief worden uitgevoerd. De software is ontworpen met unieke randbescherming, wat betekent dat het algoritme ervoor zorgt dat de randen van de vaste stoffen behouden blijven om de afdruk schoon en helder te houden. Dit helpt om een ​​beter afdrukbaar 1-bit-bestand te maken voor offset-verpakkingen, waarbij steunkleuren vaak als effen worden afgedrukt.

Verpakkingsmarkt groeit

‘De verpakkingsmarkt groeit en de kansen voor converters groeien, wat betekent dat ze voortdurend op zoek zijn naar nieuwe technologieën die hen kunnen helpen een nog betere printkwaliteit te leveren met sterke kleuren, maar tegen een kostenefficiënt niveau’, zegt Andy Grant, Agfa's Global Hoofd software. ‘Deze slimme tool, die zeer gebruiksvriendelijk is en eenvoudig kan worden toegepast tijdens het weergaveproces, zorgt voor aanzienlijke verbeteringen in de afdrukkwaliteit.’

SolidTune & SPIR@L screening vergroting

SolidTune kan worden gecombineerd met elke screening, maar werkt optimaal in combinatie met SPIR@L – Agfa’s gepatenteerde zeeftechnologie die in 2021 werd uitgebreid van commercieel naar verpakkingsdrukwerk – om nog grotere inktbesparingen te realiseren.