Abonneren  Inloggen

Smurfit Kappa ontwikkelt waterbestendig papier

27 mei 2022

Smurfit Kappa heeft met AquaStop een innovatief en duurzaam waterbestendig papier ontwikkeld. Het nieuwe papier maakt deel uit van het nieuwe TechniPaper-portfolio van de producent.

Het AquaStop papier is waterbestendig door een speciale coating die er tijdens het productieproces aan wordt toegevoegd. In tegenstelling tot andere coatings is het product met de nieuwe coating op dezelfde manier te recyclen als standaard verpakkingen op papierbasis, stelt Smurfit Kappa.

Nieuwe innovatie

AquaStop is een nieuwe innovatie in het Better Planet Packaging productportfolio van het bedrijf, die duurzame alternatieven biedt voor plastic voor eenmalig gebruik. Het papier is geschikt voor e-commerceverpakkingen en verpakkingen voor producten zoals bloemen, wasmiddel, en groenten en fruit waar tijdelijke bescherming tegen water nodig is. De verpakkingen kunnen ook worden toegepast op artikelen waar condensatie van invloed is, zoals bij transport en opslag van gekoelde producten.

Lars Henriksson, Vice President of Product Development bij de Paper Division van de onderneming: ‘Ons productontwikkelingsteam heeft samen met onze collega's in Spanje iets heel speciaals gecreëerd dat superieure functionaliteit heeft, terwijl het tegelijkertijd 100% recyclebaar blijft.’

Lancering AquaStop

AquaStop zal later deze maand worden gepresenteerd op het klantinnovatie-evenement van Smurfit Kappa.