Abonneren  Inloggen

Inboedel drukkerij grootste krant van België onder de hamer

30 mei 2022

Uitgeverij DPG media kondigde eind 2021 de intentie aan om zijn hoogtechnologische drukkerij Eco Print Center (EPC) in Lokeren te sluiten. Het drukwerk van onder meer Het Laatste Nieuws en de Morgen zal voortaan in een Nederlandse drukkerij van DPG Media in Eindhoven gebeuren. Het internationaal gereputeerde veilinghuis Troostwijk gaat nu op zoek naar een nieuwe bestemming voor de waardevolle machines uit de Lokerse drukkerij. Troostwijk is daarmee niet aan zijn proefstuk toe: recentelijk verkocht het ook machines na de faillissementen van Corelio te Erpe-Mere en Hoorens Printing te Kortrijk.

Grafische industrie onder druk?

‘We zien inderdaad een tendens in de grafische sector’, zegt Joos Dauwe van Troostwijk. ‘Een aantal drukkerijen verdwijnt uit België, en EPC is daar een nieuw voorbeeld van. Het materiaal dat achteraf wordt verkocht, is echter vaak van heel hoge kwaliteit, zo ook in dit geval. Onze uitgebreide database met potentiële kopers en sterke internationale contacten zorgt ervoor dat wij dit materiaal een tweede leven kunnen geven.’

Waardevol en uitgebreid aanbod

Troostwijk Veilingen is verantwoordelijk voor de veiling van de activa van EPC. Het gaat om een uitgebreid aanbod aan machines, die interessant zijn voor drukkerijen en bedrijven met dezelfde activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een KBA Cortina waterloze rotatiedrukpers, volledige Ferag installaties, unidrums, een CTP installatie, een gerobotiseerd papiermagazijn en een complete verzendingsinstallatie.

‘Ons internationaal koperspubliek kan dankzij deze online veiling bieden op perfect onderhouden machines, waarmee ze hun eigen machinepark aan kunnen vullen of vernieuwen. Maar het is natuurlijk ook een mooie opportuniteit voor beginnende drukkers’, aldus Dauwe.

Bieden kan nog tot 28 juni. Op 27 juni kunnen geïnteresseerden de goederen bezichtigen.

Praktische informatie

  • Start van de online veiling: 27/04/2022
  • Einde van de online veiling: 28/06/2022
  • Kijkdag: 27/06/2022 van 9.00 uur tot 16.00 uur
  • Adres: Brandstraat 30, 9160 Lokeren

Bekijk het aanbod