Abonneren  Inloggen

Drukkunst in inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland

9 juni 2022

Drukkunst is officieel opgenomen in de inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. De feestelijke ondertekening ervan vond plaats in Huis van het Boek in Den Haag.

De ondertekening werd gedaan door Marco van Baalen, (directeur Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland), Sandra Bechtholt (directeur Huis van het boek), Maarten Kentgens (directeur Nederlands Steendrukmuseum) en Fronique Oosterhof (directeur GRID Grafisch Museum Groningen)

Sandra Bechtholt: ‘Wij zijn heel trots dat de drukkunst nu is bijgeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Samen met GRID Groningen, het Nederlands Steendrukmuseum en Huis van het boek proberen wij het prachtige ambacht van de drukkunst voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk te houden en verder te ontwikkelen’.

Foto: Marco van Baalen (Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland) overhandigt het certificaat aan Fronique Oosterhof (GRID Grafisch Museum Groningen), Maarten Kentgens (het Nederlands Steendrukmuseum) en Sandra Bechtholt (Huis van het boek), foto door Frank Jansen.