Abonneren  Inloggen

De Jong Packaging Group neemt Wellpappenfabrik Sausenheim over

18 juli 2022

De Wellpappenfabrik GmbH in Grünstadt-Sausenheim (WSG) en de Nederlandse De Jong Packaging Group (DJPG) uit De Lier zijn tot een strategische samenwerking gekomen, zo meldt DJPG. Het bedrijf heeft een meerderheidsbelang in WSG verworven, dat zelf de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse operaties zal behouden. Door de overname zal DJPG haar positie op de Duitse markt versterken en WSG zal met de back-up van DJPG een sterkere positie op de Duitse markt hebben.

WSG biedt een compleet assortiment klantspecifieke verpakkingen aan en heeft een centrale ligging en past daarmee uitstekend in de groeistrategie van DJPG. “De nieuwe samenwerking met WSG is een grote stap voor onze groei als verpakkingsgroep. De ondernemersfilosofie van onze familiebedrijven matcht en het toekomstpotentieel is duidelijk aanwezig”, aldus Ad Smit, CEO van DJPG. Axel Muhl, algemeen directeur van WSG vult aan: “Ik ben verheugd dat we onderdeel worden van De Jong Packaging Group. Hun bedrijfsfilosofie en onze gedeelde waarden zullen ervoor zorgen dat onze gemeenschappelijke doelen worden bereikt. Vanaf mijn eerste ontmoeting met Henk De Jong, de eigenaar van De Jong Packaging Group, en Ad Smit was het duidelijk dat we een vertrouwensrelatie zouden ontwikkelen die in het voordeel zou zijn van al onze gewaardeerde klanten en ook van beide partijen.”

De overname is in afwachting van goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.