Abonneren  Inloggen

AtéCé Dortland Open

19 september 2022

De elfde editie van het AtéCé Dortland Open was wederom een succes. Er kwamen 72 golfliefhebbers naar de ‘thuisbaan’ van het toernooi, Golfpark Hitland in Nieuwerkerk aan de IJssel. Die gingen goed gemutst en met regenkleding de baan in. Dat was wel nodig, want in tegenstelling tot alle voorgaande keren, bleef het dit keer niet droog.

Het deerde niemand. De sfeer in de baan was hartverwarmend. Dat kenmerkt het populaire golftoernooi, dat gespeeld wordt volgens het Texas Scramble systeem. Dat maakte de strijdlust er niet minder om. Want, hoewel meedoen belangrijker is dan winnen, wil geen enkel team voor elkaar onder doen.

Er werd gegolft op het scherpst van de snede en ‘volle bak’ genoten van het spelletje, de versnaperingen en de (licht alcoholhoudende) verfrissingen onderweg. Aangekomen op de negentiende hole hield het plezier niet op. Integendeel, volop gezelligheid, sterke verhalen, een goed verzorgd buffet en het uitreiken van de kampioensschalen. Altijd weer een hilarische happening. Hierna keerden de meeste gasten moe, maar voldaan en helemaal opgedroogd huiswaarts. Al gold dat niet voor iedereen. Onder de noemer ‘gezelligheid kent geen tijd’, ging ook dit keer pas laat het licht uit op Hitland. Ook dat hoort bij het AtéCé Dortland Open.

De beelden van het AtéCé Dortland Open 2022 zijn hier te zien. Beelden gemaakt door Giuseppe Toppers | Danto


Geen nieuws missen? Schrijf je in voor de PRINTmatters nieuwsbrief.