Abonneren  Inloggen

Boekbinderij Van Mierlo investeert groot(st)

10 oktober 2022

Boekbinderij Van Mierlo in Nijmegen is een bescheiden familieonderneming. De producten die deze boekbinderij produceert in opdracht van drukkerijen, al dan niet in samenspraak met ontwerpers, zijn daarentegen allerminst bescheiden. Bedrijven uit de Benelux en Duitsland vinden hun weg naar de Nijmeegse Tarweweg, om het drukken van de grootst mogelijke boekformaten toe te vertrouwen aan de ervaren medewerkers van Van Mierlo.

Drukwerk in dit segment wordt steeds luxer en de oplagen beperken zich niet tot enkele honderden exemplaren. Hoog tijd dus om verder te investeren in industriële productiemiddelen. Enige jaren geleden was de aankoop van een machine voor het produceren van groot formaat boekbanden een belangrijke stap voorwaarts. Het produceren van de garengenaaide boekblokken in de grootste formaten werd daarentegen nog op een manuele boekennaaimachine gedaan. De druk op levertijden, de grotere oplagen en niet in het minst de personele belasting, was aanleiding om dit proces ook te automatiseren.

De volautomatische boekennaaimachine asterBIG van Meccanotecnica

Na zorgvuldig onderzoek viel de keuze op de asterBIG van Meccanotecnica in het Italiaanse Bergamo. Deze gerenommeerde fabrikant van boekennaaimachines biedt met de asterBIG de mogelijkheid om katernen met formaten tot 44 x 52 cm volautomatisch te verwerken.

Grootste volautomatische boekennaaimachine in de Benelux en Duitsland

Met de investering in de asterBIG beschikt Boekbinderij Van Mierlo over de grootste volautomatische boekennaaimachine in de Benelux en Duitsland, met als eindproduct hardgebonden boeken met een opengeslagen formaat van 87 x 51 cm! En, om bescheiden te blijven, is het minimum formaat dat geleverd kan worden slechts 12 x 15 cm groot. Deze imposante machine zal vanaf vandaag operationeel zijn.

Afbeelding boven: Erik van Mierlo, eigenaar Boekbinderij van Mierlo

Bron: Adkow bv


Geen nieuws missen? Schrijf je in voor de PRINTmatters nieuwsbrief