Abonneren  Inloggen

Intermail investeert in twee hogesnelheidsoplossingen voor snijden en vouwen van documenten

9 november 2022

Intermail in Nieuw-Vennep heeft geïnvesteerd in twee hogesnelheidsoplossingen voor het snijden en vouwen van geprinte documenten. ‘Daarmee zijn we nu in staat om bijna 60.000 A4 documenten per systeem, per uur te verwerken’, zegt Gert Rothert Jr. van het print & mail bedrijf dat jaarlijks voor klanten meer dan 200 miljoen mailpieces verwerkt.

‘Dat verwerken gebeurt vanaf de rol. Vanuit het afwikkelstation worden de documenten op hoge snelheid horizontaal gesneden. Dat noemen we in het jargon: ‘kappen of hakken’. Dat gebeurt in een Böwe Systec Stream 380 snijmachine. De Böwe snijmachines zijn als het ware het hart van onze snij/vouwoplossingen. Deze zijn speciaal voor onze productie geprogrammeerd en inline met de afrollers en de vouwsystemen geïnstalleerd.

Het resultaat daarvan is dat onze snij/vouw-productiecapaciteit enorm is toegenomen en wij met minder mensen en machines dezelfde output generen. Dat is een belangrijk winstpunt. Dat wij voor deze hogesnelheids-oplossingen bij Böwe Systec zijn uitgekomen, is niet zo vreemd. Wij werken hier al decennia met Böwe snijmachines en weten hoe betrouwbaar die zijn. Daarnaast heeft Böwe een belangrijke rol gespeeld in het realiseren van onze snij/vouw-oplossing en daar zijn we blij mee.’

Foto: Giuseppe Toppers | Danto


Wekelijks het laatste nieuws in je mailbox?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief