Abonneren  Inloggen

Wifac biedt met Koenig & Bauer alles onder ‘een dak’ voor verpakkingsdrukwerk

10 november 2022

De groeiende vraag naar verpakkingsdrukwerk biedt de makers ervan gezonde toekomstperspectieven. Om de kansen die ontstaan ook goed te benutten, is het zaak de productie - van drukpers tot afwerking - optimaal in te richten. Snelheid, flexibiliteit en kwaliteit zijn de sleutelwoorden. Wifac beschikt over een uniek en volledig pakket, dat is toegesneden op het vervaardigen van verpakkingen.

Koenig & Bauer Duran vouw/plakmachine bij Karton Plus, Enschede.

Koenig & Bauer heeft een ijzersterke reputatie in het verpakkingensegment. Dat is ook terug te zien in de cijfers van de fabrikant: zo’n 70 procent van de groepsomzet is afkomstig uit deze markt. En dat aandeel groeit, mede dankzij de investeringen die Koenig & Bauer doet in de voortdurende doorontwikkeling van het portfolio.

Stansen en vouwplakken

Met de overname, in 2016, van het Spaanse Iberica zette Koenig & Bauer een belangrijke stap in het postpress segment. Dankzij de toevoeging van die vlakbedstansmachines is Koenig & Bauer tegenwoordig zelfs de enige fabrikant die zowel roterende als vlakbedstansen voor vouwkarton in het pakket heeft. Met de acquisitie van Duran, specialist in vouwplakmachines, wordt de volledige productieketen in één workflow gedekt.

Kansrijke toekomst

Koenig & Bauer werkte onverminderd verder aan de perfectionering van het eigen platform. Dat resulteerde in een reeks nieuwe introducties, waaronder de Rapida 106 X vellenpers en de CutPro Q 106 vlakbed stansmachine. De CutPro X 106 roterende stansmachine trekt veel aandacht, want deze machine stanst, rilt en stript in één doorgang, bij een topsnelheid van 15.000 vel per uur.

Dit jaar verraste Koenig & Bauer de markt met de introductie van de VariJet 106: de hybride offset/inkjetpers die in samenwerking met Durst werd ontwikkeld voor de vouwkartonmarkt.

Geïntegreerd commandocentrum

Speciaal voor de verpakkingsproducent is er – als plugin van Agfa Apogee - Amfortis workflowsoftware van Agfa. Eén gebruikersinterface waarin prepress-taken zoals ontwerpoptimalisatie, step & repeat, “bleed”, rippen en job management, gestroomlijnd worden. Aan de uitvoerkant wordt het maken van drukplaten, proefdrukken, digitale persen, grootformaatprinters en snijmachines aangestuurd.

Grafische materialen

Met de ECO3 lijn van Agfa biedt Wifac het meest ecologisch verantwoorde proces en offsetplaten. Bijvoorbeeld de Agfa Elite Eco offsetplaat is, in combinatie met een Arkana spoelunit, bijzonder milieuvriendelijk en economisch zeer aantrekkelijk voor de verpakkingsdrukkerij. Daarnaast voert Wifac een ruim assortiment aan (low migration) inkten, rubber- en lakdoeken, founts, wasmiddelen, lakken, schoonmaakmiddelen en nog heel veel meer grafische materialen. Allemaal direct leverbaar
uit ons eigen magazijn. Bij spoed leveren we nog dezelfde dag!

Totaalpakket bij wifac

De kracht van het Koenig & Bauer portfolio zit zowel in de veelzijdigheid van de techniek, als in het vermogen om de volledige workflow uiterst efficiënt te beheren en te optimaliseren. Het is dezelfde filosofie die Wifac hanteert om ook zijn klanten unieke toegevoegde waarde te bieden. Met Koenig & Bauer biedt Wifac ’alles onder één dak’: van prepress en drukken tot stansen en vouwplakken, evenals de automatisering en de workflow, maar ook de expertise, grafische materialen en 24/7 service.


Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Wifac en verscheen eerder in PRINTmatters 7. Het magazine ook ontvangen? Neem een proefabonnement en kies voor nalevering.