Abonneren  Inloggen
Van onze partner HP Netherlands BV

5 tips voor een succesvol en duurzaam printbedrijf

20 april 2023

Wij zijn ons meer dan ooit bewust van het milieu. Gemotiveerde consumenten zoeken en steunen actief merken en producten met een bewezen staat van dienst op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid en ze kiezen er steeds vaker voor om zaken te doen met bedrijven die deze waarden hoog in het vaandel hebben.

1) Bouw een duurzame toeleveringsketen

Om een duurzaam printbedrijf op te bouwen, hebt u een toeleveringsketen nodig die uw waarden deelt. U zult vaak merken dat er al veel werk voor u is gedaan als u gewoon de juiste partners kiest.

Leveranciers met een bewezen staat van dienst op het gebied van duurzaamheid kunnen u begeleiden bij processen als afvalverwerking en energievoorziening. Een goed geïnformeerde toeleveringsketen kan u ook milieuvriendelijkere media en inkt aanbevelen. U hoeft niet alles zelf te doen: gebruik de expertise van uw partners om uw reis naar een duurzame toekomst te versnellen.

2) Neutraliseer uw carbon footprint

U kunt de carbon footprint van uw bedrijf al snel neutraliseren door u aan te melden voor initiatieven, die vaak door de overheid worden gesteund, om voldoende bomen te planten zodat u uw koolstofgebruik kunt compenseren of zelfs helemaal neutraliseren.

3) Produceer geen afval

Houd een strategie voor het einde van de levensduur in gedachten als u uw printapparatuur en verbruiksartikelen inkoopt. Wat gebeurt er met uw inktcartridges als ze op zijn? Hoe zit het met uw substraten? Hoe zit het met de printer zelf? Werk samen met een specialist die uw gebruikte printmaterialen en -uitrusting op kan halen en deze ofwel kan recyclen of opnieuw gebruiken voor tweedehands gebruik of het terugwinnen van energie. Door naar het end-to-end-proces te kijken, kunt u uw milieuprestaties enorm verbeteren en ervoor zorgen dat uw bedrijf geen afval produceert.

4) Investeer in hernieuwbare energie

Denk aan zonne- en windenergie voor uw bedrijfspand. Door de beschikbaarheid van subsidies is het een goed moment om te investeren. De voordelen zijn niet enkel milieuvriendelijk, want toekomstige besparingen op de energierekening zullen ook financieel gunstig zijn voor uw bedrijf. Misschien bent u er nog niet aan toe om in nieuwe energietechnologie te investeren, maar vele energieleveranciers kunnen een levering van 100% hernieuwbare energie garanderen.

5) Koop lokaal

Verkort uw toeleveringsketen door meer materialen die u gebruikt in te kopen bij lokale fabrikanten en leveranciers. Zo wordt de toeleveringsketen efficiënter en legt het product een kortere afstand af, wat de uitstoot verlaagt.

Lees hier meer over de duurzaamheidsprogramma's van HP