Abonneren  Inloggen

PLUS bespaart 225.000 kilo plastic met kartonnen onderlegger voor vleeswaren

28 september 2023

De verpakkingen van de vleeswaren ‘Puur van Smaak’ en vegetarische vleeswaren van PLUS krijgen een onderlegger van karton in plaats van plastic. Dankzij deze aanpassing is er per verpakking 60 procent minder plastic nodig. Medio oktober worden de verpakkingen van de ruim zestig producten in fasen verduurzaamd.

Aangescherpt verpakkingsbeleid

De verduurzamingsstap past volgens PLUS binnen het aangescherpte verpakkingsbeleid van de supermarktketen. Dat draait om vier doelstellingen, te realiseren in 2025: 20 procent minder verpakkingen, 95 procent recyclebaar, 50 procent recyclaat in plastic verpakkingen en hernieuwbaar waar mogelijk. De stap om plastic schaaltjes bij vleeswaren en vegetarische vleeswaren te vervangen voor kartonnen varianten past binnen de ambitie om waar mogelijk hernieuwbare materialen te gebruiken.

Ben van Dorp, category manager bij PLUS: ‘We kijken continu of producten zonder verpakking verkocht kunnen worden. Kan dat niet, dan kijken we of verpakkingen kleiner, lichter of dunner kunnen en of een verpakking zonder plastic mogelijk is. Bij de vleeswaren ‘Puur van Smaak’ is dat het geval en kiezen we nu voor kartonnen onderleggers. Voor de kwaliteit van het product maakt het geen verschil, voor het milieu des te meer; we besparen er jaarlijks 225.000 kilo plastic mee.’

Eerder paste PLUS al verpakkingen aan van onder meer vers gebak, noten, tapas, salades en vers vlees om het gebruik van plastic te verminderen.


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters