Abonneren  Inloggen

APA introduceert ZERO PVC OPTIONS-lijn

4 april 2024

APA kijkt tevreden terug op FESPA Amsterdam. De Italiaanse fabrikant van zelfklevende films lanceerde er zijn nieuwe ZERO PVC OPTIONS-lijn. De lijn is ontworpen als reactie op de groeiende vraag naar alternatieve materialen voor PVC.

De ZERO PVC OPTIONS-lijn is een selectie zelfklevende films voor digitaal printen, lamineren en interieurontwerp, gemaakt met synthetische polymeren of papier en natuurlijke vezelstoffen. ‘Een lijn die voorbestemd is om te groeien en te evolueren, met innovatieve ondersteuningen voor graphics, interieurs en verpakkingen’, licht APA toe.

De APA-stand tijdens FESPA

De fabrikant, die meer dan 45 jaar actief is op de internationale markt, vindt het belangrijk dat de groei van het bedrijf gepaard gaat met een vermindering van de impact op het milieu. APA behaalde al in 2004 het internationale certificering voor zijn milieubeheersysteem, waarbij productieprocessen worden gebruikt die hulpbronnen besparen en de impact op de planeet minimaliseren. Daarnaast is het bedrijf begonnen met de energieconversie van de productie-installaties en -apparatuur, door een fotovoltaïsch systeem van meer dan 600 kWp te installeren. ‘Dit maakt elk jaar een reductie van 300 ton CO2 mogelijk, gelijk aan de hoeveelheid geabsorbeerd door 400 bomen in 40 jaar’, aldus APA.

Bron & foto’s: APA


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief